27/03/2024

 Het voorjaar is in volle gang en De Kaap bruist van leven.

De bloemen bloeien, de vogels zingen.

We verwachten dan ook dat het in het weekend van 30 maart tot en met 1 april extra druk zal op De Kaap.

Om de wachttijden te verkorten en de druk op ons team te verlichten, hanteren we in dit weekend een drukke dagen kaart.

We begrijpen dat dit voor sommigen teleurstellend kan zijn, maar we hopen op uw begrip.

Vanaf aankomende week is de normale menukaart weer van toepassing. We hopen u dan weer te mogen verwelkomen in De Kaap

Download
Drukke dagen kaart - Paasweekend
2024 - drukke dagen eten.pdf
Adobe Acrobat document 77.4 KB

Pure poëzie uit de keuken:

De Verloren Rode Biet en het Verliefde Slaatje

 

In een gezellige keuken, tussen de glimmende potten en pannen, lag een eenzame rode biet. Hij was niet zomaar een biet, maar een verloren biet. Zijn ronde vorm was een beetje gehavend, en zijn felrode kleur was wat vervaagd. Hij had geen idee hoe hij hier terecht was gekomen, maar hij voelde zich verloren en eenzaam.

 

Naast hem lag een fris blaadje sla. Het slaatje was jong en groen, met knapperige randjes. Ze had altijd al een zwak gehad voor rode bieten. Misschien was het de kleur, of misschien was het gewoon het mysterie van die dieprode wortelgroente. Hoe dan ook, ze was verliefd op de verloren biet.

 

Elke dag keek het slaatje naar de biet. Ze fluisterde zachtjes tegen hem: “Waar kom je vandaan, lieve biet? En waarom ben je hier?” De biet glimlachte zwakjes en antwoordde: “Ik weet het niet, slaatje. Ik herinner me alleen dat ik uit de aarde werd getrokken en toen… toen was ik hier.”

 

Het slaatje knikte begripvol. Ze droomde van avonturen buiten de keuken, van velden vol groenten en fruit. Maar ze kon niet weg. Haar wortels waren stevig in de aarde van de keukenbak geplant.

 

Op een dag besloot het slaatje dat ze de verloren biet moest helpen. Ze kroop dichter naar hem toe en fluisterde: “Laten we samen ontsnappen, biet. Laten we een nieuw avontuur beginnen.” De biet keek haar aan met zijn doffe ogen en knikte. “Ja,” zei hij, “laten we samen weggaan.”

 

Het slaatje en de biet rolden samen over het aanrecht, langs de glimmende potten en pannen. Ze glipten door een kier in het raam en belandden buiten. De zon scheen fel op hun rode en groene bladeren. Ze voelden zich vrij.

 

Samen reisden ze door de tuin, langs sappige tomaten en knapperige wortels. Het slaatje lachte en danste in de wind, terwijl de biet naast haar strompelde. Maar hij was gelukkig. Hij was niet langer verloren.

 

En zo leefden de verloren biet en het verliefde slaatje hun eigen sprookje, ver weg van de keuken. Ze groeiden samen, hun wortels verstrengeld, en ze wisten dat ze voor altijd bij elkaar hoorden.

 

En als je ooit een eenzame rode biet en een verliefd slaatje tegenkomt, denk dan aan hun avontuur in de keuken. Want soms vinden we liefde en geluk op de meest onverwachte plekken.


Storing opgelost 02/02/2024

Een vrolijke gloed van creativiteit verlichtte de keuken van ons restaurant toen een briljante ingeving en de technische knowhow van onze keukenbrigade samensmolten.

Een hardnekkige storing werd deels getemd, waardoor we met trots kunnen aankondigen dat de bereiding van onze geliefde kibbeling en schol weer in volle gang is!

 

Met een vleugje magie, geïnspireerd door jarenlange culinaire avonturen, is ons kibbelingbeslag tot stand gekomen.

Het recept blijft natuurlijk "top secret", maar de smaak spreekt boekdelen over de rijke ervaring die erin verweven zit.

Het is een feest voor de zintuigen, een dans van knapperigheid en smaak die je smaakpapillen doet juichen.

 

En laten we de schollen niet vergeten, bereid volgens de trotse Urker traditie.

Elke hap brengt de frisse zeewind en de tradities van de zee rechtstreeks naar je bord.

Het is als een reis over de golven van smaak, waarbij elke beet een nieuw hoofdstuk opent in het boek van culinaire genoegens.

 

 

Dus, trek je smaakavontuurshelm aan en laat je verrassen door de meesterlijke creaties die onze keuken te bieden heeft.

Kibbeling en schol zoals je ze nog nooit hebt geproefd, met een vleugje innovatie en een scheutje traditie.

 

Welkom terug in de wereld van smaakvolle verwondering!

Storing vrijdag 02-02-2024

vrijdag 02-02-2024

 

Door een storing in de visbakpannen, kunnen wij op dit moment geen kibbeling of schol bakken.

 

Visfilet en sliptong kunnen wij nog in de pan klaarmaken.

Hierdoor kan alles iets langer duren.

Paling, zalm en tonijn zijn ook gewoon beschikbaar.

17/10/2023

 

Hallo beste gasten,

 

Onze excuses dat we maandag 16/10 t/m woensdag 18/10 zijn gesloten.

 

Ook wij hebben nog wat achterstallig papierwerk, o.a. TVL, Belastingen, NOW, enzovoorts.

Deze proberen wij deze week te verwerken om u volgende week, tijdens de herfstvakantie gewoon van dienst te kunnen zijn.

 

Groeten vanaf een koude waterkant,

 

Crew restaurant De Kaap


02-10-2023

 

De Kaap was gesloten 02 t/m 04 oktober, en hiervoor zijn 3 belangrijke redenen.

 

De eerste reden was het kleine team, De Kaap heeft altijd gewerkt met een handvol toegewijde medewerkers.

Ze zijn als een familie, maar een lang seizoen (welke nog niet ten einde is) van hard werken heeft zijn tol geëist.

 

Ons restaurant beseft dat het zijn team niet langer kon vragen om lange uren te maken zonder voldoende rust.

 

De gezondheid van zijn medewerkers was de tweede reden voor de sluiting.

Ons restaurant maakt zich zorgen over het welzijn van zijn team, vooral na een uitdagend en druk seizoen.

Sommige medewerkers hadden te kampen met vermoeidheid en stress gerelateerde klachten.

 

Ons restaurant weet dat het de verantwoordelijkheid moet nemen voor hun gezondheid en dat het tijd was voor een pauze.

 

En ten slotte was er de behoefte aan rust na een lang seizoen.

Iedereen voelde zich uitgeput en verlangde naar wat tijd om te ontspannen en nieuwe inspiratie op te doen.

 

 

Donderdag t/m zondag zijn wij wel geopend.